Airbnb, Wimdu, 9Flats en Flipkey in Barcelona

Overnachten in het appartement van een Catalaan? Op sites als Airbnb, Wimdu, 9Flats en Flipkey stellen inwoners van Barcelona hun appartement beschikbaar voor mensen die een paar dagen in de stad verblijven. Vaak voordeliger dan een hotel of hostel. Bovendien sta je ‘s ochtends niet in de rij voor het ontbijtbuffet. Op welke sites kun je terecht voor een betaalbare slaapplek? ReisgidsBarcelona.com zet ze op een rij.

Wil je in het centrum van Barcelona overnachten? Bij voorkeur niet in een hostel of hotel? Via Airbnb stellen inwoners van de Catalaanse hoofdstad hun kamer of appartementen beschikbaar voor bijvoorbeeld mensen die een stedentrip maken of een korte vakantie houden. Voor maximaal honderd euro per nacht zijn er honderden kamers, studio’s en complete appartementen in het centrum te vinden. Bijvoorbeeld in wijken Eixample, Ciutat Vella, El Born, El Raval en Gracia. Vaak is het zo: hoe groter het appartement, hoe hoger de prijs.  Tip: zorg dat je een woning kiest die in de buurt van een metrostation ligt. Dan sta je snel bij Camp Nou, Picasso Museum of Sagrada Família.

Net als Airbnb stelt Wimdu appartementen van locals beschikbaar voor reizigers, vakantiegangers of mensen die om andere redenen korte periode in Barcelona verblijven. Alleen al in de wijk El Borne zijn er in de prijscategorie tot 75 euro meer dan zestig appartementen te vinden. Voor twee personen. Meestal een lagere prijs dan een hotel of hostel. Bovendien heb je wat meer privacy en hoef je niet in de rij te staan voor het ontbijtbuffet, maar haal je je brood zelf bij de bakker om de hoek. In de hele stad zijn er meer dan 500 overnachtingsplekken beschikbaar.

9Flats is een betaalbaar alternatief voor een hotelovernachting of bed in een slaapzaal van een hostel in Barcelona. De site biedt meer dan 500 appartementen, studio’s, penthouses aan, gelegen in het centrum van de Spaanse stad. Alleen al in de even fraaie als populaire wijk Ciutat Vella. Kamers zijn er vanaf 20 euro per nacht. Voor een appartement heb je voor ongeveer 70 euro een onderkomen voor drie personen. Onder de streep ben je dan net zo veel of minder kwijt bent dan in een hotel, maar heb je wel een bijzondere slaapervaring in de woning van een Catalaan.

Ook via FlipKey kun je tijdens een stedentrip Barcelona enkele dagen logeren in een studio of appartement van een local. Er zijn in de verschillende wijken in totaal meer dan tweeduizend overnachtingsplekken te vinden. Voor stelletjes, maar ook voor gezinnen en groepen. Op prima locaties in het hart van Barcelona. Aangenaam en betaalbaar alternatief voor een budget hotel aan de rand van het centrum.