De mooiste stranden van Barcelona

Barceloneta is veruit het bekendste, drukste en populairste strand van Barcelona. Op aangename dagen is het soms zoeken naar een strook zand waarop je je handdoek kan uitrollen. Minder massale stranden langs de kust van de Catalaanse hoofdstad:  Bogatell, Nova Mar Bella en Nova Icaria.

De kustlijn van Barcelona telt ongeveer vijf kilometer zandstrand. Platja de la Barceloneta, aan de rand van het centrum, is de bekendste en langste (1100 meter).  Populair bij zowel Catalanen als toeristen. Het strand ligt aan de rand van de gelijknamige visserswijk, waar je bijvoorbeeld bij La Cova Fumada (Carrer del Baluart 56) en Bar Electricitat (Carrer de Sant Carles 15) prima tapas kunt eten. Barceloneta leent zich niet alleen uitstekend als locatie om te zonnen, ook om te joggen, skaten, volleyballen of te flaneren over de boulevard. Metrohalte:  Barceloneta, Ciutadella-Vila Olímpica (L4).

Bogatell

Barcelona kreeg in de aanloop naar de Olympische Spelen een flinke opknapbeurt. Mede dankzij die metamorfose is de stad een populaire bestemming voor toeristen uit de hele wereld. Strand Bogatell werd, net als enkele andere stranden, speciaal voor de Spelen aangelegd en is sindsdien een pleisterplaats voor locals, gezinnen, toeristen, sporters en watersportliefhebbers. Het strand ligt tussen de stranden en Nova Icària en Mar Bella. Bogatell is minder toeristisch dan bijvoorbeeld Barceloneta. Het strand grenst aan de stadsdeel Poble Nou. Metro: Poblenou and Llacuna (L4).

Tussen Barceloneta en Bogatell ligt het kleine zandstrand Nova Icaria. Je vindt het zandstrand achter de wolkenkrabber Torre Mapfre.  Net als op de andere stranden van Barcelona hoef je jezelf niet te vervelen. Je kunt er bijvoorbeeld zwemmen, volleyballen en tafeltennissen. Geschikt voor gezinen. Tussen het strand en het centrum van Barcelona liggen talloze restaurants, winkels en bars. Het strand grenst aan de jachthaven Port Olímpic de Barcelona. Metro: Ciutadella-Vila Olímpica (L4)

Andere bekende stranden langs de kust van Barcelona zijn: Mar Bella Beach en Nova Mar Bella. Het noordelijkste en meest rustige ‘stadsstrand’ heet Llevant. Beste manier Llevant te bereiken is met de metro. Haltes: Selva de Mar, El Maresme/Forum (L4).