Stad van de tapas!

In Barcelona ontkom je er niet aan: tapas eten. In bars en restaurants kun je aanschuiven voor smaakrijke gerechten, die per stuk vaak niet meer dan een paar euro kosten. Prima voor lunch of diner. Zeker met een biertje of glas wijn ernaast. Waar maak je kennis met goede tapas en de Catelaanse keuken?

La Cova Fumada

Een van onze favorieten: het authentieke La Cova Fumada. Waarom? Verse producten, vriendelijke prijzen, de beste visgerechten en een ontspannen setting.  La Cova Fumada ligt in de haven van de Catalaanse hoofdstad, niet ver van het strand van Barceloneta. Ideaal voor een hapje en drankje na een dag zonnen. Adres: Carrer del Baluart, 56. Metro: Barceloneta (L4).

Bar Electricitat

Een klassieker in Barcelona: Bar Electricitat. Authentiek restaurant. Ideaal voor na een dagje zonnen op het strand van Barceloneta. Bar Electricita is zowel populair bij inwoners van Barcelona als toeristen. Vooral de visgerechten zijn zeer smakelijk. Inktvis en kabeljauw bijvoorbeeld. De drankspecialiteit: een glas vermout. Let op dat het in de weekenden behoorlijk druk kan zijn. Andere dagen van de week zijn er meestal geen wachttijden en kun je te allen tijde aanschuiven. Metrohalte in de buurt: Barceloneta (L4). Adres:  Barceloneta, Ciutadella-Vila Olímpica (L4).

El Salón

Op loopafstand van het strand Barceloneta ligt restaurant El Salón. Op de menukaart staan klassieke gerechten uit de Catalaanse keuken. Stuk voor stuk bestaande uit verse ingrediënten, zoals tonijn en diverse groenten. Probeer bijvoorbeeld de spinazie met aardbeien. Bij het restaurant kun je zowel voor tapas als uitgebreide maaltijden terecht. Binnen of buiten op het terras. Metrohaltes in de buurt: Liceu (L3) Barceloneta (L4). Adres: 6 Hostal D’en Sol.

Nou Candanchú

Alleen al de locatie van Nou Candanchú spreekt tot de verbeelding. De tapasbar grenst aan het rustige plein Vila de Grácia square. Probeer een tafeltje op het terras te bemachtigen. Dat kan soms een tijdje duren, maar het is de moeite zeker waard. Nou Candanchú  serveert klassieke tapas voor een redelijke prijs. Goede eerste kennismaking met de Catalaanse keuken. Degelijk restaurant. Metrohalte: Pl. Espanya (L1, L3, L8) Adres: Plaça de Rius i Taulet, 9.

Cerveceria Catalana

Niet de goedkoopste tapastent, maar wel een die fijne gerechten serveert is Cerveceria Catalana in de wijk Eixample. Laat je niet afschrikken door de rij die er vaak voor de deur  staat. Het is het wachten zeker de moeite waard. Verse gerechten, chaotische ogende sfeer binnen. Met andere woorden: leven in de brouwerij. Het publiek bestaat uit een mix van locals en toeristen. Metro: Diagonal (L3, L5) Adres: Carrer de Mallorca 236.

Oviso Oasis Bar

Voor een snelle en voordelige hap kun je terecht bij Oviso Oasis Bar aan Plaça de George Orwell. Voor zes euro heb je al een menu bestaande uit een salade en enkele tapas. Een vers biertje maakt het helemaal af. Ook voor andere gerechten betaal je niet de hoofdprijs. Zowel een goede plek voor de lunch als avondeten. Metro in de buurt: Liceu (lijn 3). Adres: Carrer de arai 5.