De mooiste musea in Barcelona

Barcelona herbergt wereldwijd vermaarde musea, zoals het Picasso Museum. Check voor je bezoek de website van het museum dat op je to-dolist staat. Enkele van de beste musea zijn de eerste zondag van de maand gratis toegankelijk of iedere zaterdag/zondag na 15.00 uur. Koop vooraf online kaartjes, zodat je niet in de rij hoeft te staan en meer tijd hebt in het museum of op het strand te chillen.

Picasso Museum

Picasso Museum in de wijk El Borne showt meer dan vierduizend werken van de Spaanse schilder Pablo Picasso. Vooral uit de begintijd van de kunstenaar, die destijds in Barcelona leefde. Het is de meest omvangrijke collectie werken van Picasso te wereld. Koop je toegangskaarten vooraf online, zodat je niet lang in de rij hoeft te staan. Actuele tarieven en voorwaarden voor kortingen staan op de website. Jongeren tussen de 18 en 25 jaar en 65-plussers betalen bijvoorbeeld minder. Elke eerste zondag van de maand is het museum gratis toegankelijk. Iedere zondagmiddag vanaf 15.00 uur hoef je eveneens niet te betalen. Adres: Montcada 15-23. Metrohaltes in de buurt: Arc de Triomf (lijn 1), Liceu (lijn 3) en Jaume I (lijn 4).

Museu Nacional d’Art de Catalunya

Op de heuvel Montjuïc ligt het bekende Museu Nacional d’Art de Catalunya. De collectie bestaat voor het grootste deel uit Romaanse kunst. Entree bedraagt 12 euro. Jongeren tot 16 jaar en 65-plussers mogen voor niets naar binnen. Iedere zaterdagmiddag vanaf 15.00 uur is Museu Nacional d’Art de Catalunya gratis toegankelijk voor iedereen. Ook de eerste zondag van de maand hoef je geen entree te betalen. Metro: Plaça Espanya (L1 en L3). Bus: lijn 50, halte Museu Nacional d’Art de Catalunya/Museu Etnològic.

Disseny Hub

In de avonduren kun je niet om het strak vormgegeven en fraai verlichte Disseny Hub heen. De lampen van het designmuseum spelen in op de geluiden die je op het naastgelegen plein hoort. Collectie van het moderne Disseny Hun bestaat uit mode, interieur en grafische ontwerp. Metrostation: Glòries (lijn 1).  Adres: Plaça de les Glòries Catalanes 37-38. Metro: Entree: 5 euro. Kijk voor de kortingvoorwaarden op de website.

Fundació Joan Miró

Liefhebbers van moderne kunst kunnen hun hart ophalen in het Fundació Joan Miró. Het museum ligt op de berg Montjuïc. De collectie bestaat uit meer dan tienduizend werken, onder meer van Joan Miró zelf en bijvoorbeeld Mark Rothko en Alexander Calder. Vanaf het dakterras van Fundació Joan Miró heb je een fraai uitzicht over Barcelona. Adres: Parc de Montjuïc .Toegang: 11 euro. Bus: 55, and 150 (halte Parc de Montjuïc) Website: http://www.fmirobcn.org/en/