Betaalbaar overnachten: hostels en campings in Barcelona

In het centrum van Barcelona zijn er hostels in overvloed. Gemiddeld betaal je zo’n twintig tot dertig euro voor een bed in een kamer voor meerdere personen. Alternatief: huur een appartement van een local. Of overnacht op een camping buiten de stad. Met het efficiënte openbaar vervoer sta je snel voor de Sagrada Família.

Ideal Youth Hostel

Groot voordeel aan Ideal Youth Hostel: het ligt in het midden van de oude stad. Op een steenworp afstand van de wereldberoemde winkelstraat La Rambla. Ook de haven en het strand van Barceloneta zijn op loopafstand (ongeveer 20 minuten). Je kan er zowel alleen als met groepen terecht. Bedden vanaf 20 euro per persoon per nacht. Metrohalte in de buurt: Liceu (L3). Boeken kan via de website. Adres: Calle Unio,10.

Feetup Yellow Nest Hostel

De naam van het hostel komt niet uit de lucht vallen, als je de deels gele buitenmuren van het Feetup Yellow Nest Hostel ziet. Het onderkomen wordt gerund door studenten en is in de buurt van voetbalstadion Camp Nou. Metrostation Badal (L5) ligt op enkele minuten lopen van Feetup Yellow Nest Hostel. Voor een bed in een slaapzaal betaal je per nacht ongeveer twintig euro. Boeken kan via de website. Adres: Passatge Regente Mendieta, 5.

‘Party’ hostel Kabul

Reizigers die naar Barcelona komen om te feesten en veel nieuwe mensen te ontmoeten, zijn in Kabul Backpackers Hostel aan het juiste adres. Geen plaats om uit te rusten, meldt de staf van het hostel op de website. Dan weet je genoeg. Kabul, uitgerust met een terras en bar, is te vinden aan het Plaça Reial, vlakbij La Rambla. Metrohalte in de buurt: Liceu (L3).  Adres: Plaça Reial, 17.

Camping Tres Estrellas

Kamperen in de buurt van Barcelona kan bijvoorbeeld op camping Tres Estrellas in Gavá. Met het hele gezin betaal je ongeveer 50 euro per nacht. Er zijn tenten en stacaravans beschikbaar. Let wel op dat de prijzen in het hoogseizoen hoger zijn dan in het voor- en najaar. Tres Estralleas ligt ruim tien kilometer ten zuiden Barcelona, de weg richting Castelldefels. Vlakbij luchthaven Barcelona-El Prat. Bussen L94 en L95 brengen je voor een paar euro van het busstation bij de camping naar het hart van Barcelona. Er rijden ook nachtbussen. Tres Estrellas geeft informatie over de dienstregeling en tarieven.