Goedkoop vliegen naar Barcelona

Barcelona is goed, snel en voordelig bereikbaar met het vliegtuig. Rond de Catalaanse hoofdstad liggen drie vliegvelden: Barcelona El Prat Airport, Girona Airport en Reus Airport. Budgetmaatschappijen Ryanair, Easyjet en Wizz Air vliegen vanuit verschillende Europese steden van en naar een of meerdere luchthavens bij Barcelona. 

Barcelona El Prat Airport is het grootste en bekendste vliegveld van Barcelona. Grote vliegmaatschappijen zoals British Airways, KLM, Air France, Aer Lingus, Lufthansa en Iberia vliegen van en naar de luchthaven op ongeveer twintig kilometer ten zuiden van Barcelona. Net als budgetmaatschappijen Ryanair, Easyjet, Jet2.com en Wizz Air. Voor de volledige lijst check:

Vanaf Barcelona El Prat kun je het centrum eenvoudig bereiken met de trein of bus. Renfe R2 Nord brengt je vanaf het treinstation op de luchthaven (terminal 2, sectie B) binnen het half uur naar het bekende Passeig de Gràcia. Een enkele reis kost iets meer dan vier euro. Voor een tienrittenkaart ben je ongeveer tien euro kwijt. Kom je aan op Terminal 1 van El Prat? De shuttlebus brengt je gratis naar het treinstation bij terminal twee. Andere optie: vanaf luchthaven El Prat met de bus van Barcelona TMB naar de stad. Bus 46 of nachtbus N16/N17 brengt je van van de luchthaven naar het centrum van de Catalaanse hoofdstad. Een kaartje kost nog geen drie euro. Voor shuttle service Aerobus betaal je het dubbele. Bus 46 stopt bij terminal 1 en 2 en brengt je naar plein Plaça d’Espanya in het zuidwesten van Barcelona.

Girona Airport

Honderd kilometer ten noorden van Barcelona ligt luchthaven Girona Aiport. Prijsvechters Ryanair, Wizz Air en Jetairfly vliegen vanuit verschillende Europese steden naar het Spaanse vliegveld. Vanaf Girona Aiport is het met buslijn 604 anderhalf uur rijden naar Barcelona. Het vertrek van de bus is afgestemd op de landingstijden van de vliegtuigen van RyanAir. Retourtickets voor de bus, die een maand geldig zijn, kosten 25 euro per stuk en zijn verkrijgbaar op de luchthaven. Het eindstation is Estació Nord in Barcelona, waar je kunt overstappen op metrostation Arc de Triomf.

Reus Airport

Budgetmaatschappijen Ryanair, Jetairfly, Jet2 en Thomson Airways vliegen van en naar Reus Airport, op ongeveer 100 kilometer ten zuidwesten van Barcelona. Vanaf de luchthaven naar het hart van de Catalaanse hoofdstad duurt het ruim anderhalf uur met de bus. De naam van de busmaatschappij is Hispano Igualadina. De bus brengt je van Reus Airport naar treinstation Sants Estació in Barcelona. Op Sants Estació kruisen metrolijnen 3 en 5 elkaar. Bustickets zijn verkrijgbaar op de luchthaven en station. Een enkele reis kost 14 euro. Check voor vertrek met het vliegtuig hoe laat de bus vertrekt: http://www.igualadina.com/index.php?idioma=eng

Andere optie: met bus 50 vanaf het vliegveld naar treinstation Renfe 1 in Reus. Kosten: 3 euro voor een enkele reis. Vanaf het treinstation vertrekt ieder een uur een trein naar Barcelona. Prijs van een enkele reis bedraagt nog geen tien euro. Voor vertrektijden check: http://www.renfe.com/EN/viajeros/horarios.html