De mooiste parken in Barcelona

In Barcelona zijn er stadsparken in overvloed. Parc de la Ciutadella, geliefd bij locals en toeristen, leent zich uitstekend voor een uitgebreide picknick of ontspannen onderbreking van een dagje sightseeing. In Park Güell schitteren meesterwerken van architect Antoni Gaudi.

Parc de la Ciutadella

Parc de la Ciutadella vormt het groene hart van het centrum in Barcelona. Het grootste park van de stad valt in de smaak bij de lokale bevolking, getuige de drukte zowel in het weekend als op doordeweekse dagen. Er zijn grasvelden waarop je kunt picknicken, speelplaatsen voor kinderen en monumentale fonteinen. Op het centraal gelegen meer kun je in een roeiboot ronddobberen. Bijvoorbeeld met je partner. Romantisch, toch? In Parc de la Ciutadella is het Catalaanse parlement gevestigd. Voor de dierentuin en de musea in het park moet je entree betalen. Adres Parc de la Ciutadella: Passeig de Lluís Companys, 2. Metrohalte:  Ciutadella Vila Olímpica (L4) en Arc de Triomf (L1).

Park Güell

Voor een verzameling meesterwerken van de wereldberoemde kunstenaar Antoni Gaudi moet je in Park Güell zijn. Het park ligt in het karakteristieke stadsdeel Gràcia en bestaat uit een vrij toegankelijk en een betaald gedeelte. Het ‘gratis’ gedeelte leent zich goed voor een wandeling. Onderweg zijn er meerdere punten die een fraai uitzicht bieden over Barcelona. De werken van Gaudi zijn te vinden in het betaalde, monumentale gedeelte van het park, dat op een heuvel ligt. Boek je online, dan betaal je 7 euro voor entree. Kaartjes kosten aan de kassa 8 euro per stuk. Kinderen onder de 6 mogen voor niets naar binnen. Kinderen en 65-plussers krijgen korting.  Check de voorwaarden, openingstijden en actuele tarieven op de site. In het monumentale park zijn onder meer het Gaudi museum en de woning van de kunstenaar te vinden, net als enkele kunstwerken uit zijn koker. Vanaf metrohaltes Vallcarca en Lesseps (L3) is het ongeveer een kwartier lopen. Buslijnen H6 en 32 stoppen in de buurt van Park Güell. Halte: Travessera de Dalt.  http://www.parkguell.cat/en/prepare-the-visit/opening-times-and-rates/

Parc de Montjuïc

De heuvel Montjuïc aan de zuidwestkant van Barcelona biedt tintelende uitzichten over de stad. Op de berg zijn er speel- en ligweiden, tuinen en parken, musea (modern kunst Fundació Joan Miró) en het Olympisch stadion. Bezoek het park zomers in de avonduren. Dan zijn de fonteinen van Font Màgica de Montjuïc  kleurig verlicht. Adres: Avinguda de la Reina Maria Cristina. Metro: Plaça Espanya (L1 en L3).