De leukste marktjes in Barcelona

Barcelona staat onder meer bekend door zijn bloeiende waren-, vis- en vlooienmarkten. Waar moet je zijn? Voor tweedehands prullaria, kakelverse vis of groenten in alle kleuren van de regenboog bijvoorbeeld.

La Boqueria

Groenten en fruit market place de La Boqueria market in Barcelona Spanje.

Ben je voor het eerst in Barcelona en loop je over winkelpromenade La Rambla, dan mag je de overdekte warenmarkt La Boqueria niet overslaan. De bekende warenmarkt, een van de grootste in Europa, telt onder meer vele kraampjes, waar je vers fruit en groente kunt kopen. Het is dagelijks behoorlijk druk op en rond La Rambla en La Boqueria. In de ochtend is de markt het rustigst. Deuren gaan dagelijks open om 08.00 uur. Metro: Liceu.  Adres: La Rambla, 89. Website: http://www.boqueria.info/

Mercat de Sant Antoni

Veel minder toeristisch dan La Boqueria is de Mercat de Sant Antoni, een warenmarkt waar je terecht kunt voor verse vis, vlees, groente en fruit. Het is een van de oudste markten van Barcelona. De voedselmarkt gaat ‘s ochtends om 07.00 uur open. Op zondagochtend en -middag is er in de straten rond Mercat de Sant Antoni een boekenmarkt. Adres: Carrer del Comte d’Urgell,  Metro: San Antoni (L2).

Els Encants Vells

Voor afgeschreven en tweedehandskleding kun je terecht in Els Encants Vells, een van de grootste en oudste vlooienmarkten van Barcelona. Sinds enkele jaren is de markt overdekt. Je kunt er niet alleen terecht voor kleding, maar ook voor talloze andere hebbedingetjes, zoals pantoffels, handdoeken, lakens en meubels. Het oogt allemaal wat slordig en chaotisch, maar je kunt er wel degelijk slagen als je op zoek  bent naar Catalaanse prullaria. In de buurt van  Mercat dels Encants Vells liggen toeristische trekpleisteres als designmuseum Disseney Hub en wolkenkrabber Torre Agbar. Els Encants Vells is niet iedere dag gepend. Check de website voor de openingstijden. Adres Els Encants Vells: Carrer de Castillejos 158. Metro: Glòries (L1).  Website: http://www.encantsbcn.com/es

Mercat de La Barceloneta

Voor de combinatie marktbezoek en goede tapas kun je terecht in Mercat de La Barceloneta, dat huist in een futuristisch ogend gebouw in de voormalig visserswijk Barceloneta. Je krijgt een breed assortiment aan groente, fruit, vis en specerijen voorgeschoteld. In het weekend kan het behoorlijk druk zijn. Een trekpleister voor zowel toeristen als locals. Adres: laca de la Font, 1.