Meer toeristen naar Barcelona

Ondernemers in de toeristenindustrie van Barcelona maken zich op voor drukke zomermaanden. Het aantal vluchten van en naar El Prat, de belangrijkste luchthaven van de Catalaanse hoofdstad, neemt naar verwachting met ruim tien procent toe – tot een totaal van meer dan 36 miljoen stoelen. Met meer toeristen in de stad en regio als gevolg.  

Catalonië zag het aantal toeristen de eerste drie maanden van 2016 met meer dan acht procent toenemen. De regionale overheid had drie procent verwacht, tot 18 miljoen. Dat is dus flink hoger uitgevallen, mede vanwege de zachte winter.

De meeste toeristen komen met het vliegtuig naar Barcelona. Ongeveer twee derde. Het gaat in de zomermaanden om 36 miljoen plekken in het vliegtuig. Plus nog eens 2,6 miljoen mensen die de Spaanse stad aandoen met een cruise. De meeste internationale toeristen die Barcelona bezoeken hebben de Franse nationaliteit (5 miljoen per jaar). Ook de Britten (bijna twee miljoen), Belgen en Nederlanders weten de weg naar de kustplaats goed te vinden.

Ook andere plaatsen in Catalunya profiteren van het toenemend aantal toeristen, zoals Tarragona, ten zuiden van Barcelona.