Dit moet je gezien hebben in Barcelona

Eerste keer Barcelona? Wat moet je gezien hebben? Natuurlijk, Basílica de la Sagrada Família, ontworpen door Gaudi. En verder: voetbalstadion Camp Nou en snuffelstraat La Rambla. Vergeet op een stralende dag niet te zonnen op het strand van Barceloneta en ‘s avonds verschillende tapas te proeven.

Basílica de la Sagrada Família

Op alle lijstjes bezienswaardigheden in Barcelona staat de Basílica de la Sagrada Família bovenaan. Geen verrassing, getuige de grootsheid en schoonheid van het project. De basiliek, ontworpen door Gaudi, is sinds de start van de bouw aan het einde van de negentiende nog altijd niet af. Verwachte oplevering is naar verluidt over meer dan een decennium. Basílica de la Sagrada Família heeft een iconische status. In de kerk is het pracht en praal overweldigend. Vanuit de toren heb je een weids uitzicht over Barcelona. Voorkom lange wachttijden en koop tickets vooraf. Metro: La Sagrada Familia (L2/L5). Adres: Carrer de Mallorca, 401.

La Rambla

La Rambla is de winkelpromenade die het hart van Barcelona doorklieft. De toeristische straat geniet mede bekendheid vanwege de vele straatartiesten. Start je wandeling over La Rambla, de naam van de straat, op het centraal gelegen Plaça Catalunya, waar meerdere metrolijnen stoppen. De winkelstraat is meer dan een kilometer lang en houdt op bij de Middellandse Zee. Aan de kant van  Plaça Catalunya staat Font de Canaletes, de waterpartij waar de fans van voetbalclub FC Barcelona successen vieren. La Boquería is de bekende versmarkt die aan La Rambla ligt. Metrohalte: Liceu.

Camp Nou

FC Barcelona, een van de beroemdste en meest succesvolle voetbalclubs ter wereld, speelt thuiswedstrijden in Camp Nou. Een voetbaltempel waar meer dan 100.000 mensen de buitenaardse acties van Lionel Messi kunnen zien. De Argentijnse sterspeler van Barcelona is al jaren de beste voetballer op aarde. Een wedstrijd van de Europese topclub bijwonen is behoorlijk prijzig. Maar goed, alleen Camp Nou zelf is al een bezienswaardigheid. Voor een uitgebreide tour betaal je 23 euro. Kinderen tot 5 jaar mogen gratis naar binnen. Metro: Palau Reial of Les Corts (L3) of Collblanc of Badal (L5). Adres: C/Arístides Mallol 12.